Online contact over geloof

Het kan zo voorkomen dat je op je Facebook of Hyvespagina aangesproken wordt door mensen die met interesse je profiel bekeken hebben of je blogs aan het lezen zijn. Zij reageren dan soms, juist omdat jij blijk gegeven hebt van je identiteit in Jezus, met vragen of gewoon een babbeltje waaruit meer blijkt dan interesse voor jouw onderwerp.

Wat als daar leed of spirituele vragen achter schuil gaan?

Er zijn christenen die vervolgens met zo’n bezoekers een aantal stukken Bijbeltekst gaan lezen en vervolgens wachten op de vragen die daaruit loskomen. Een andere manier is de ander, als die echt nog onbekend is met de Bijbel, een soort van beginnersleesplan aan te bieden die je bijvoorbeeld hier kunt vinden, overigens op een site die heel veel te bieden heeft voor mensen die net komen kijken in het christelijk geloof.

Houd je vervolgens beschikbaar voor vragen of opmerkingen om zo deze zoekende persoon zo goed mogelijk te ondersteunen bij zijn of haar zoektocht. Het is daarbij belangrijk dat de ander de tijd krijgt dingen te snappen. Je kunt je voorstellen dat als je de ander ongevraagd overlaadt met informatie en kris-kras Bijbelteksten, dat het overzicht dan wegraakt en dan is men nog verder van Huis.