Bied je hulp aan

Bied je hulp aan

Gebruik internet om hulpbehoevenden te bereiken met je hulp. In deze tijd zijn er vast mensen die simpelweg om gratis goederen vragen omdat men het inkomen al helemaal nodig heeft voor hele noodzakelijke dingen.

Voorbeeld: ik zocht zojuist op Marktplaats met zoekterm ‘gratis’ op type advertentie ‘gezocht’ en kom vervolgens een dame tegen die geen geld meer heeft voor een bescheiden tuinsetje. EN even verderop een moeder van twee jongens die kosteloos aan kleding probeert te komen.

Een jongen in Den Haag die voor z’n moeder gratis tegels en leuke plantjes zoekt. Zijn “moeder is helemaal gek van plantjes en verzorgd ze daarom graag, maar haar tuin is een oerwoud.” Wat een verhaal. Wat zou daar achter zitten? 🙂

In ieder geval: door het aantal kilometers te beperken in je zoekopdracht kun je zo een helpende hand toesteken en je medemens helpen en ook je geloof delen.

Jij bent christen dus op die manier kun je laten zien waar je, door je geloof, in staat bent. Natuurlijk zul je wellicht geneigd zijn meteen over het geloof te beginnen maar wellicht kun je door wat contactgegevens uit te wisselen, contact houden en op een goed moment de ander bevragen over zijn of haar/hun geloofsleven.