Bestuur

Alie Stoel, secretaris, woonachtig te Pesse:

“Steeds vaker gaan mensen met hun vragen het internet op om antwoorden te vinden. Voor mij is NaVida een mogelijkheid om mensen te ontmoeten, en hen te helpen antwoorden te vinden op vragen die ze hebben over hun eigen leven, over hun (on)geloof en over God.”

 Raimond Doldersum, Penningmeester, uit Hoogeveen:

“In deze tijd is het internet niet meer weg te denken. Overal kom je het tegen en word je er mee geconfronteerd. Op je werk, radio, televisie en noem maar op. Iedereen verwijst wel naar een website om meer te weten te komen over dat onderwerp. Wil je ergens iets meer over te weten komen, ben je bijna wel genoodzaakt om het internet te gebruiken tegenwoordig. Het is ook zo makkelijk je hoeft de deur immers niet meer uit. Je hebt het allemaal binnen handbereik als je een computer hebt.

Ook het evangelie is hier te vinden. En om dat ook nog te kunnen begeleiden via een stichting vond ik een prachtig initiatief. Er wordt van alles aangeboden via internet, maar internetevangelisatie niet zoveel. Juist de mensen opzoeken op plekken waar ze het niet verwachten en het evangelie te brengen en verdedigen spreekt mij in deze vorm juist aan. Ik ben niet zozeer een spreker maar meer een schrijver. En dat komt mij op deze manier goed uit. Ook zo kan ik bezig zijn voor onze Heer.”

Harold Prost, Voorzitter, Hoogeveen:

“Als het over geloven gaat, en dan met name het Christelijk geloof, dan is daar al heel veel over gezegd. Zoveel zelfs dat het soms wat lastig is nog een helder beeld te krijgen van wat dit nu precies is en inhoudt. Wat is er waar, van wat er over gezegd wordt en wat men zoal beweert en wat kan het geloof voor jou betekenen? Waar kun je terecht als je eens met iemand wilt praten over deze dingen en waar organiseert men voor mij interessante bijeenkomsten over dit geloof. Dat is waar ook ik via NaVida mee bezig wil zijn. Dat er door deze activiteiten meer duidelijk mag worden over Jezus en er een Leven mag komen dóór Jezus samen met Hem.

Ik hoop ook door de stichting te mogen wijzen op oplossingen voor het leven in deze maatschappij. De woorden van Jezus over hoop, geloof en liefde moeten simpelweg gesproken en gehoord worden, ook in onze maatschappij waarin zoveel egoïsme en overdaad is maar ook zoveel depressie heerst met alle gevolgen van dien.”