Naar Pasen

Naar Pasen twitterpaaskalender

Een Pasen-twitterkalender is voor sichting NaVida vooral een breed scala aan culturele elementen, maar mondt onherroepelijk uit op een heldere weergave van de lijdensgeschiedenis en opstanding van Jezus Christus. Daarvoor is @NaarPasen bedacht.

Stichting NaVida heeft een twitterproject “Naar Pasen” opgezet. Net als eind vorig jaar het twitterproject “Naar Kerst” er, een maand voor Kerst, er elke dag een Kerst-tweet voor de volgers klaarstond is dit in maart nu ook de bedoeling voor Pasen. In de kerstperiode mocht dat natuurlijk een twitteradventskalender genoemd worden maar voor “Naar Pasen” spreken we gewoon over een ’twitterpaaskalender’. De twitteraar kan deze kalender gaan volgen en zal dagelijks een tweet voorbij zien komen waarin een link staat naar een internetbron over Pasen.

Aangezien de variatie aan inhoud groot is moet het een breed publiek aan gaan spreken. Zo zullen volgers die geReTweete berichten voorbij zien komen, met bijvoorbeeld cartoons er in, ook dit twitteraccount kunnen gaan volgen en gaandeweg serieuzere en meer diepgaande tweets over Pasen op hun tijdlijn tegenkomen en aanklikken. Op deze manier kan er ook via dit medium meer bekendheid gegeven worden aan het verlossingswerk van Jezus Christus voor iedereen, of kan men er een hernieuwing van de boodschap in terugvinden.

De dagelijkse tweets zullen bestaan uit gedichten, knutselideeĆ«n, Youtube-filmpjes, cartoons, achtergrondinformatie en andere toepasselijke links over Pasen. De kalender staat al klaar om, vanaf 8 maart, dagelijks in tweets op internet gezet te worden dus men hoeft “Naar Pasen” alleen nog maar te volgen, lezen en te ReTweeten, om deze actie tot een mooie paasactiviteit te maken.