Social Network bijeenkomst

Social network gebedsbijeenkomsten

Wat te denken van bidden voor mensen die je kent via Hyves of Facebook? Door simpelweg de facebook- of Hyvesvriend een bericht te sturen, hem of haar op te piepen met een chat-verzoek kun je de vraag voorschotelen:”Heb je iets van jezelf waarvoor we kunnen bidden?”

1. Ga lekker bij elkaar zitten met wat laptops met WiFi en een draadloze connectie en open je Hyves- of Facebookaccount.
2. Maak contact (liefst via de chatoptie of directe berichten, géén prikbordberichten of krabbels) met je connecties/vrienden (zowel christen als niet-christen!) op Hyves of Facebook en…
3. …vraag waarvoor je voor hen persoonlijk zou kunnen bidden met de groep waarmee je bijeen bent gekomen.
4. Noteer dat (copy-paste) in een Excelbestandje of iets dergelijks en…
5. …kom na een poosje weer bij elkaar om met elkaar te bidden voor de verzoeken die je zo samen hebt genoteerd.

Het laat in zien dat je geheel onbaatzuchtig bezig wilt zijn met het leven van de ander. Het zal gelovige vrienden ook tot een bemoediging kunnen zijn dat er voor hen gebeden wordt.

Vergeet vooral niet, zeker als je bij herhaling dit soort activiteiten doet, met elkaar de reacties te delen die je zoal opdoet. Houdt absoluut rekening met de kracht van het gebed. “Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt.” Lees je niet voor niets in Jacobus 5:16.